Provincie: Wakkerendijk Eemnes moet veiliger

De zoveelste aanrijding op de kruising.© Caspar Huurdeman

Joost Reijnders
EemnesBaarn

En weer knalden er deze week twee auto’s er op elkaar, op het kruispunt van de op- en afrit naar de A1 en de Wakkerendijk in Eemnes. De provincie Utrecht gaat er nu iets aan doen om de kruising met de A1 veiliger te maken.

De kruising met de op- en afrit van de  A1 is inmiddels een berucht punt. Vaak gewonden, veel blikschade.  Door onbekendheid met de verkeerssituatie, de onoverzichtelijkheid, door te hard rijden.

De provincie Utrecht wil de kruising, linksom of rechtsom, veiliger maken. De provincie onderzoekt nu de mogelijkheid van aanleggen van een verkeersplateau op het kruispunt, in combinatie van het verlagen van de maximumsnelheid op het stuk tussen de rotonde bij woonwinkel Nijhof in Baarn en de bebouwde kom van Eemnes.

Drempel

Op dat stuk van een paar honderd meter, onder de A1 door, is de maximumsnelheid nu 80 kilometer per uur, terwijl op de Wakkerendijk richting Eemnes de maximumsnelheid 60 kilometer per uur is.

De combinatie van het aanleggen van een verkeersplateau - een verlengde verkeersdrempel - en een maximumsnelheid van 60 kilometer zou afdoende kunnen zijn om de kruising veiliger te maken.

Geluid

Maar eerst moet onderzoek gedaan worden naar de gevolgen ervan, bijvoorbeeld naar de geluidsbelasting, omdat er ook woningen staan langs dat stuk weg.

Volgens een woordvoerster van de provincie voert de provincie, beheerder van de weg, dat onderzoek uit in samenwerking met de gemeenten Baarn en Eemnes, en met Rijkswaterstaat, de beheerder van de autosnelweg A1.

Dit najaar valt het besluit hoe de kruising veiliger gemaakt zal worden.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.