De Kruif (VVD) vrij, maar nog wel verdacht

Fokke Zaagsma
Utrecht

Voormalig VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht mag donderdag onder strikte voorwaarden het huis van bewaring verlaten. Ze zat vier weken vast. In juni moet de ex-politica samen met zes anderen voor het eerst voor de rechter verschijnen.

Het Openbaar Ministerie verwijt de ex-politica deelname aan een criminele organisatie die op grote schaal hennep teelde, witwassen en valsheid in geschrifte.

De raadkamer van de rechtbank in Utrecht vond dat er voor meedoen aan hennepteelt onvoldoende bewijs was en liet De Kruif de laatste week alleen in de cel zitten voor witwassen en valsheid in geschrifte.

Waarom de VVD’ster uit Stichtse Vecht vier weken in voorarrest moest zitten en het grootste deel van die tijd geen contact met de buitenwereld mocht hebben, is voor haarzelf en haar advocaat John Peters „een raadsel”. „Het is een horrorscenario”, vindt De Kruif volgens haar raadsman

Tegen De Kruif loopt nog een ander onderzoek, omdat zij vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming voor Stichtse Vecht zou hebben gelekt. De Kruif is vorige week teruggetreden uit de politiek.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.