Open Chocolade Dag bij Bensdorp in Bussum is niet voor kinderen

De Bensdorpfabriek in voreger tijden. Foto: Historische Kring Bussum

Tamar de Vries
Bussum

Belangstellenden die van plan waren op zaterdag 30 augustus de Open Chocolade Dag in de oude Bensdorpfabriek in Bussum met het hele gezin te bezoeken, moeten de kinderen thuis laten. De familiedag is alleen voor volwassen.

Om veiligheidsredenen is besloten de eerder aangekondigde open dag in de fabriek te annuleren. Met name voor kinderen kan de veilige toegang tot de fabriek en het fabrieksterrein niet worden gegarandeerd, laat de organisatie Herbestemming NH weten. ,,Er zitten gaten in de vloer, en die zouden vooral voor kinderen gevaarlijk kunnen zijn'', vertelt Judith Fraune namens de organisatie. De Bensdorpfabriek is op 30 augustus alleen voor volwassenen op aanmelding toegankelijk.

Het zogeheten Herbestemmingsatelier voor omwonenden, ondernemers en geïnteresseerden gaat wel gewoon door. Volwassenen die mee willen denken over toekomstige functies voor de Bensdorpfabriek zijn van harte welkom voor rondleiding, interactieve ideeënsessie en chocoladeworkshop. Dit programma vindt twee keer plaats, om 11.00 en 14.00 uur, en duurt telkens drieënhalf uur (maximaal 25 plaatsen per keer). Geïnteresseerden kunnen zich tot 25 augustus aanmelden via info@herbestemmingnh.nl. De deelnemers worden op volgorde van aanmelding geselecteerd en krijgen een bevestiging van deelname.

In 2002 is de productie van chocolade gestopt in de Bensdorpfabriek. Sindsdien is ook de geur van cacao uit de Bussumse straten verdwenen. Bensdorp begon in 1866 met de productie in Bussum. De fabriek staat dit jaar op de agenda van Herbestemming NH. Samen met de eigenaar, AM, experts en omwonenden zoekt Herbestemming NH naar kansrijke nieuwe functies voor industrieel erfgoed.

Volgens Fraune is het gebruik van de fabriek voor een publieksactiviteit met kinderen door de brandweer afgeraden. ,,Tijdens de kick off van de herbestemming van de fabriek in het voorjaar is ook gewerkt met aanmelding vooraf. Vandaar dat we voor deze invulling hebben gekozen.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.