Grafisch Atelier kan naar Globe-gebouw

Grafisch Theater. Archieffoto

Grafisch Theater. Archieffoto

Redacteur Hilversum
hilversum

Wie mocht denken dat ze bij Grafisch Atelier ’t Gooi alleen maar balen nu ze hun huisvesting kwijt zijn heeft het mis. Natuurlijk lijden de grafici schade nu ze hun opdrachten niet kunnen afmaken, maar voor de langere termijn is GAG-projectleider Rutger Paets zelfs blij. Er is duidelijkheid.

De mededeling kwam vorige week van wethouder Eric van der Want, die op het raadhuis aan Paets liet weten dat ’zijn’ atelier per direct gesloten was. De asbestsituatie in het stokoude pand - een voormalige gemeentewerf - was te gevaarlijk geworden om er te werken. En niemand mag tot nader order naar binnen om z’n spullen te pakken. Asbestprotocol.

,,Erg vervelend voor collega’s die hun werk hebben moeten afbreken,’’ zegt Paets. ,,Ik ken er een die met vier en een half duizend euro schade zit. Zo zijn er meer.’’ Ze willen de schade inventariseren en er dan mee naar de gemeente gaan. Het wachten is op de sanering, zodat de kunstenaars en grafici - vijfentwintig - daarna weer bij hun eigendommen kunnen. Want ze moeten naar een andere locatie.

Zelf hebben Paets c.s. een ondernemersplan gemaakt voor wat De Stadswerkplaats zou moeten gaan heten. Daarbij hadden ze een oogje op het bejaarde St. Aloysiusgebouw aan de St. Bernhardstraat. Maar aan die locatie zitten nog allerlei haken en ogen vast.

,,We hebben nu als tijdelijk onderkomen het voormalige pand van Globe aan de Noorderweg te huur aangeboden gekregen. ,,Voor twee tot vijf jaar. We willen het Grafisch Atelier zelf op de eerste verdieping gaan zitten. Gelukkig is er een lift die drie ton kan hebben. Voor de zware dingen.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.