Tompoucetest: Varkensroze glazuur op gele room

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Het was ons al wel vaker opgevallen; in tompouces zitten enorme verschillen. Iedere bakker of winkel geeft aan dit typisch Nederlandse gebakje een eigen draai. Tijd dus voor een test.

We kochten bij negen verschillende bakkers uit de regio drie tompouces. Ook de Hema-tompouce mocht niet ontbreken in de test. Daarvan worden er jaarlijks zoveel verkocht dat deze tompouce als een soort standaard is gaan gelden.Een tompouce werd gebruikt als kijk-exemplaar, de andere twee waren om van te proeven. En de verschillen bleken inderdaad groot, alleen al in uiterlijk. Van bijna witte room tot knalgele room, chocoladelijntjes op het glazuur, toefjes of streepjes slagroom of juist hele ’kale poezen’, zoals een van de testers het omschreef. Ook de omvang wisselde enorm. De tompouce van Van Breemen paste bijvoorbeeld bijna twee keer in de tompouce van Burgt. De Hema tompouce oogde erg industrieel, terwijl de room bij Cor Mühl duidelijk met de hand tussen het bladerdeeg was gespoten. En waar de ene tompouce nog redelijk te snijden was met een vlijmscherp mes, stortten andere tompouces volledig in elkaar.

Welke tompouce uiteindelijk winnaar is geworden van deze test is vrijdag 26 oktober te lezen in De Gooi- en Eemlander.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.