Brandstichter keert niet terug in Ankeveen

Brandstichter keert niet terug in Ankeveen. Archieffoto

Brandstichter keert niet terug in Ankeveen. Archieffoto

Redacteur De Gooi- en Eemlander
ankeveen

De gemeente Wijdemeren en wooncorporatie Het Gooi en Omstreken hebben een procedure in werking gezet om de 39-jarige Ankevener die in de nacht van 30 op 31 december brand stichtte in zijn eigen woning aan de Van Blarcumlaan niet te laten terugkeren.

Tegen de verwarde man loopt een strafrechtelijk onderzoek. Hij zit in voorlopige hechtenis. Vorige week liet een woordvoerster van het OM weten dat in zijn woning ook een vuurwapen en explosieven waren gevonden.

De brand heeft veel stof doen oplaaien in de buurt. Maandagavond spraken hulpverleners, gemeente en corporatie met de omwonenden om zoveel mogelijk informatie uit te wisselen, elkaar gerust te stellen en afspraken te maken over de toekomst. ,,Ik heb beloofd om over twee maanden nog een keer bij de bewoners terug te komen om te kijken hoe het dan gaat"", aldus burgemeester Martijn Smit.

In De 3 Dorpen waren maandagavond circa dertig direct uitgenodigde buren uit het appartementencomplex en overburen uitgenodigd. De rest van de bewoners van de Van Blarcumlaan krijgen dinsdag per brief te horen wat de stand van zaken is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.