Podiumplek kroon op beachseizoen Lochtenberg/Uittenbosch

Het Hilversumse beachduo Hidde Uittenbosch (links) en Pepijn Lochtenberg.© Foto Studio Kastermans

Scheveningen

Pepijn Lochtenberg en Hidde Uittenbosch hebben hun toch al prima seizoen dit weekeinde afgesloten met een eerste podiumplaats. Het Hilversumse duo bereikte de finale van de Olympic Experience in Scheveningen, het laatste eredivisietoernooi van deze zomer.

,,We wilden ons goede seizoen in stijl afsluiten en minimaal onze plaatsing (vijfde, red.) waarmaken’’, liet Lochtenberg weten. ,,We hoopten wellicht op het podium. Geweldig dat we dat bereikt hebben.’’

In de eerste ronde werden zaterdag Mathijs Achterberg en Alexander Kraan in twee sets verslagen. Een walkover volgde in de tweede ronde, waardoor Uittenbosch en Lochtenberg zich direct voor de tweede dag hadden geplaatst en uitzonderlijk vroeg klaar waren op de openingsdag.

Mogelijk geholpen door die extra rust, slaagde het tweetal er zondagochtend bijna in om te stunten tegen het als eerste geplaatste duo Mees Blom/Sven Vismans. Het werd op het centre court in het beachstadion een rommelig potje door de cirkelende wind en de stortregen. Na verlies in de eerste en winst in de tweede set, namen de Hilversummers een ruime voorsprong in de derde set. Een mindere fase zorgde ervoor dat Blom en Vismans toch nog de winst konden pakken.

In de herkansing werden Joost Groen en Roy Haanappel in twee sets geklopt en in de halve finale waren Uittenbosch en Lochtenberg in drie sets ook Bas Verpoorten en Erik Nijland de baas. Kans op revanche in de finale tegen Blom/Vismans, maar dat koppel bleek ditmaal in inmiddels veel betere weersomstandigheden een maatje te groot. Vooral dankzij goede blokkeringen en sterk verdedigingswerk werd het 21-17 en 21-16.

,,Het is een mooie zomer geweest’’, blikte Lochtenberg terug. ,,We zijn als duo steeds beter gaan spelen. Beiden hebben we een partner met wie we succes en plezier hadden verlaten, omdat we de hoop hadden samen met hetzelfde plezier een nog hoger niveau te kunnen halen. Die hoop is waarheid geworden met een vijfde, vierde en tweede plaats in de eredivisie en een vijfde plaats op het NK. Volgend seizoen hopen we structureel voor de bovenste plaatsen mee te spelen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal