Knap gelijkspel honkballers HCAW bij Kinheim

Robert Berkeley
Haarlem

HCAW heeft na een teleurstellend drieluik tegen UVV veerkracht getoond. Kinheim werd na een zenuwslopende marathon op 5-5 gehouden, waar de Bussumse honkballers zelfs tot twee keer toe de kans kregen de partij naar zich toe te trekken.

HCAW nam in de vijfde inning brutaal de leiding. Tom Stuifbergen werd flink geraakt en moest uiteindelijk geblesseerd naar de kant (0-2). Met twee honken bezet en twee nullen dacht HCAW ook de zevende inning door te komen. De uitstekend spelende Sander Helmendach gooide echter één verkeerde bal en Dashenko Ricardo vuurde een homerun weg voor 4-2. Helmendach rechtte echter zijn rug en dat deed de slagploeg van HCAW ook.

In de achtste inning werd Pim Walsma hard onder vuur genomen voor 4-4. Er had zelfs meer in gezeten, want met nul uit stonden er nog twee man op de honken. Walsma redde zich echter met drie strike-outs.

Zo liep het naar een tiende inning, waarin beide teams met een loper op het eerste en tweede honk mogen starten. Rossini Frolijk haalde er vier wijd uit en nogmaals een vrije loop voor Emersson Paula zorgde voor 4-5. Opnieuw liet HCAW vervolgens de kansen liggen door een dubbelspel op een tik van Rowan van Hoek en een strike-out voor Raoull Kortstam. Kinheim maakte daarop met twee opofferingsklappen gelijk (5-5). In de elfde inning werd niet gescoord, met dank aan goed pitcherswerk van HCAW’er Steven van Groningen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal