Zorgen om gevaarlijke verkeerssituatie langs Marktplein Hilversum

’Shared space’ in Stationsstraat.

’Shared space’ in Stationsstraat.

Annemarie de Jong
Hilversum

Parkeerwachters blijven komende tijd intensief handhaven op het stopverbod voor auto’s en vrachtwagens in het ’shared space’ gebied in de Stationsstraat langs het Marktplein.

Ondanks waarschuwingen afgelopen tijd aan het adres van ondernemers en leveranciers worden er nog regelmatig overtredingen op het stopverbod voor laden en lossen geconstateerd. Dat blijkt uit schriftelijke antwoorden van de Hilversumse verkeerswethouder Floris Voorink op VVD-vragen.

De raadsfractie maakt zich sinds de herinrichting van het plein zorgen om het fietspad dat ’slecht zichtbaar’ zou zijn en ’nauwelijks te onderscheiden van de rijbaan’.

Levensgevaarlijke situaties voor fietsers ontstaan doordat voertuigen voor laden en lossen vaak op de strook parkeren. Voorink geeft toe dat er nog problemen zijn. Komende tijd gaan parkeerwachters ’blijvend intensief’ handhaven op het stopverbod.

Snelheid

Tegelijk benadrukt de wethouder dat het de wens van de raad was een verbinding tussen het Marktplein en de Groest te creëren ’zonder een woud van bebording’ of fysieke scheidingen. Wel is een fietsmarkeringslijn aangebracht en is de maximum snelheid verlaagd van 50 naar 30.

In augustus wordt de bestrating bij het Melkpad/Naarderstraat/Bussumerstraat aangepast om de oversteek te verbeteren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.