’Grote vraagtekens rond Gooise loopevenementen’

Ronald Frisart
Hilversum

Nu de provincie Noord-Holland de 1e Gooise Heideloop van zondag onmogelijk heeft gemaakt, rijzen grote vraagtekens rond andere Gooise loopevenementen. ,,Deze week staat de Wandelvierdaagse het Gooi op het programma. Komende zaterdag de Wasmeerloop die start bij het Hilversumse Wasmeer’’, somt Jelle Harder op.

Harder is lid van het organisatiecomité van de afgelaste Gooise Heideloop. Nadat de Bussumse Petra van Eijk een petitie was gestart tegen de heideloop legde de provincie de organisatie afgelopen donderdag eisen op waaraan - in elk geval op zo’n korte termijn - niet viel te voldoen. Daarom werd de loop vrijdag afgelast.

Volgens Harder bestaat over het ingrijpen van de provincie ’bij alles en iedereen totaal onbegrip’. Zondagochtend moesten de organisatoren bijna tien lopers teleurstellen die geen weet hadden van de afgelasting en naar Laren waren gekomen. Daarnaast waren er nog een stuk of tien mensen die zeiden dat ze zich niet lieten tegenhouden en hun eigen route gingen lopen. Voor de 1e Gooise Heideloop hadden zich bijna driehonderd mensen ingeschreven.

Vrijdag al liet het Goois Natuurreservaat (GNR) weten dat volgens haar de argumenten om de heideloop te dwarsbomen niet kloppen. Harder: ,,Hoe het nu verder moet? Dat is inderdaad de grote vraag. In elk geval zal er snel flink overleg moeten komen tussen het GNR en de provincie.’’

Het organisatiecomité is van plan te bekijken of de heideloop eind dit jaar alsnog kan plaatsvinden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.