Jaar 2018 voor Vogels nog zonder zege

Jasper Wiss
Rotterdam

Het is IJsselmeervogels weer niet gelukt om een wedstrijd in de tweede divisie in winst om te zetten in 2018. De formatie van trainer Willem Leushuis speelde in Rotterdam tegen Jong Sparta Rotterdam en verloor met 3-1.

De wedstrijd begon voor Vogels nog zeer voortvarend. Oktay Öztürk kreeg in de openingsfase van de wedstrijd een paar mogelijkheden om de score te openen, maar zijn schoten troffen nog geen doel. Robbert Olijfveld deed dat na 23 minuten wel. Een verre inworp van Gillian Justiana naar Olfijfveld zorgde voor gevaar. De aanvaller schoot de bal vervolgens fraai binnen. Twee minuten later had Olijfveld zijn tweede van de middag moeten maken. De voormalig Sparta-speler kon op aangeven van Öztürk vrij inkoppen, maar hij kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. „Dat was het eerste cruciale moment in de wedstrijd voor ons. Dit was geen honderd procent kans, maar een duizend procent kans. Maak je die, dan wordt het 2-0 en hadden we voorgestaan in de rust. Nu was dat niet het geval”, baalde Leushuis.

Vlak voor rust trok Jong Sparta namelijk gelijk. Halil Dervisoglu was de verdediging van IJsselmeervogels te slim af en schoot diagonaal de gelijkmaker binnen. In de tweede helft werd aan de kant van de Rotterdammers Paco van Moorsel ingebracht en hij zou een bepalende rol spelen. Al vroeg in het tweede bedrijf schoot hij hard raak, waardoor IJsselmeervogels op een 2-1-achterstand kwam. Het dwong de bezoekers om meer de aanval te zoeken. Dat resulteerde in kansen, maar ook in gevaarlijke counters van Jong Sparta. Toch had het ook zeker 2-2 kunnen worden. Invaller Berry Powel kreeg een enorme kans op de gelijkmaker, maar miste. „Dat was het tweede cruciale moment. Gaat die bal er in, dan pakken we misschien nog een punt. Een punt dat we zeker verdiend hadden.”

In de laatste tien minuten stuurde Leushuis meer en meer spelers naar voren, om de gelijkmaker te forceren. Jong Sparta kon lekker counteren en drie minuten voor tijd werkte Van Moorsel de 3-1 binnen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal