ME zoekt nu bij Soest naar Anne Faber

ME zoekt nu bij Soest naar Anne Faber
ME op de verzamelplek aan de Amersfoortseweg (N237) bij Soesterberg.
© Foto Studio Kastermans/Leon Dakkus
Soesterberg

De Mobiele Eenheid zoekt donderdagmiddag tussen Soest en Landgoed Pijnenburg naar Anne Faber. Een compleet peloton ME vertrok rond drie uur in de bekende busjes vanaf een bedrijfsterrein aan de Amersfoortseweg (N237) bij Soesterberg.

In het nieuwe zoekgebied ging de zilverkleurige iPhone 5s van Anne uit de lucht, bleek eerder al uit politieonderzoek.

Maandag aan het einde van de dag werd er vanaf het Berkenlaantje ook al door politie met speurhonden gezocht in dit gebied. Het ligt binnen de ANWB-fietsroute die de verdwenen Utrechtse (25) vrijdag waarschijnlijk volgde.

ME zoekt nu bij Soest naar Anne Faber

In het kielzog van de ME en een aantal politiehonden en hun geleiders zijn zo’n honderd familieleden, vrienden en andere vrijwilligers donderdag weer een zoekactie begonnen. Vertrekpunt voor het speurwerk van zowel ME als vrijwilligers is de De Beaufortlaan bij Soestduinen.

Ook rond de plek bij Huis ter Heide waar kleding van Anne werd gevonden gaat de ME opnieuw zoeken, meldt een politiewoordvoerster. De politie gaat er vanuit dat de jas en andere kledingstukken van Anne zijn.

Het NFI moet daar nog uitsluitsel over geven. Er zijn donderdag aanzienlijk meer ME’ers op de been in het gebied dan bij de zoekactie van woensdagavond bij Huis ter Heide.

ME zoekt nu bij Soest naar Anne Faber

Er zijn inmiddels ruim 400 tips binnen bij de politie. Verder zijn er camerabeelden binnengekomen die nader worden geanalyseerd.

(Lees hier meer over vermissing Anne Faber)

Ook zijn er steeds meer ’burgers’, in de woorden van de politiewoordvoering, die op eigen initiatief zoekacties beginnen. De politie roept mensen op altijd eerst contact op te nemen met de politie. ,,Wij staan in contact met de familie, die coördineert deze zoekacties’’, zegt een woordvoerster.

Spontaan zoeken kan schadelijk zijn voor de zaak, waarschuwt de politie. ,,Op sommige plekken is het belangrijk dat eerst met speurhonden wordt gezocht. Honden vernietigen geen sporen. Als mensen ergens gaan lopen, is dat risico er wel.’’

Meer nieuws uit Eemland

Keuze van de redactie