Elektriciteitskastje in Hilversum ontploft, deel centrum paar uur zonder stroom

Medewerker Internet
Hilversum

Door een ontploffing in een elektriciteitskastje op het Weversplein in Hilversum hebben meer dan honderd huishoudens zondag uren zonder stroom gezeten. Netwerkbeheerder Liander heeft de storing in de loop van de avond verholpen.

Rond drie uur zondagmiddag vloog het kastje dat recht tegenover restaurant De Open Keuken staat in brand. De brandweer was snel ter plaatse en bluste het kastje met schuim. Kort daarop klapte het uit elkaar en zaten 120 panden aan de Langestraat, de Neuweg en de Laanstraat zonder stroom.

Albert Heijn en Gooiland hadden geen last van de storing. Zij krijgen hun elektriciteit rechtstreeks vanuit een groter station, vertelt een woordvoerder van Liander. Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk. ,,We hebben geen aanwijzingen dat er brand gesticht is. Spontane kortsluiting in de kabelkast  is zeer waarschijnlijk de oorzaak. En dat gebeurt eigenlijk zelden. Dat is echt bijzonder.''

Medewerkers van Liander waren snel ter plaatse om het complete kastje te vervangen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hilversum hoefden er geen huizen rond het ontplofte kastje ontruimd te worden. ,,Er zijn ook geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Het was allemaal snel onder controle.''

Het is de tweede grote storing van Liander in Hilversum in korte tijd. Eind oktober viel de stroom in de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Egelantierstraat uit door een spontane kortsluiting. Toen ging het om een kabel in de grond. Het duurde 24 uur voordat die storing verholpen was. Veel winkels zaten meer dan een dag zonder stroom en moesten soms noodgedwongen de deuren sluiten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.