Overlast door verrijden spoorbrug

Tamar de Vries t.de.vries@hollandmediacombinatie.nl
Muiderberg

Het verrijden van de spoorbrug bij knooppunt Muiderberg op 6 en 7 mei gaat naar verwachting met hinder gepaard, vooral voor agrariërs.

Van vrijdagavond 6 mei 20.00 uur tot zaterdagochtend 7 mei 12.00 uur sluit Rijkswaterstaat de A1 in beide richtingen af tussen knooppunten Diemen en Muiderberg vanwege het op zijn plaats zetten van de spoorbrug over de A1.

De werkzaamheden gaan in elk geval agrariërs parten spelen. ,,Het is dan mei en rond die tijd gaan boeren hun grasland maaien. We weten nu nog niet wat voor weer het dan is, maar als het droog is willen we graag kunnen maaien”, zegt boerin Marieke Volkering uit Muiderberg. Als er niet met machines gereden kan worden, kan het vee dat niet in de buurt van de boerderij staat, niet worden bereikt. ,,Wij hebben ook koeien staan op het dorpsweitje aan de Paulinelaan en gaan elke dag overal een keer kijken of er geen koe in de sloot is beland. Als er iets gebeurt moet je er wel bij kunnen.” Ruurd Kleuver van café Ome Ko in Muiden hoopt dat er ontheffingen komen voor bestemmingsverkeer. ,,Van Rijkswaterstaat heb ik vooralsnog geen informatie over de afsluiting ontvangen”, zegt hij. Bij mooi weer is het schipperscafé aan de sluis een toeristische trekker van jewelste, zeker middenin de meivakantie. Het Muiderslot gaat bezoekers van het slot op de website waarschuwen voor de afsluiting, zegt Carmen Zuidema. ,,We gaan uitzoeken of er manier is om toch bij het slot te komen.” De dorpsraad Muiderberg buigt zich in de eerstvolgende bestuursvergadering over de afsluiting, laat Harry Mock weten.

Verkeer vanuit Almere richting Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en de A2, verkeer vanuit Amsterdam naar Almere via A2 en A27. Ook de verbindingsboog van de A6 uit Almere naar de A1 richting Amersfoort gaat gedurende acht uur dicht. Ook dit verkeer wordt omgeleid via de A27. Rijkswaterstaat geeft na 15 april een toelichting op de maatregelen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.