Ook Victoria wordt zaterdagvoetbalclub

Redactie Hilversum
Hilversum

Zelfs het grote Victoria ziet het in het zondagamateurvoetbal niet meer zitten. Volgend seizoen speelt het eerste elftal in de zaterdagcompetitie. Daarmee komt een eind aan een traditie die 122 jaar jaar beslaat. Sinds 1893 voetbalt Victoria al op zondag.

Vele amateurvoetbalclubs in het Gooi en omstreken maakten de laatste jaren de keus om te switchen naar de zaterdag. De Vecht (Loenen), BVV (Blaricum), SEC (Soest), FC Hilversum en 't Gooi kozen er allemaal voor om alles op de zaterdag te concentreren.

Ook het Hilversumse Olympia'25 gaat volgend seizoen van zondag naar zaterdag. Plaatsgenoot Wasmeer speelt met zijn eerste elftal nog wel op zondag, maar begon daarnaast dit seizoen met een zaterdagteam.

Bij Victoria moet het besluit om te switchen nog wel door de leden worden goedgekeurd, maar naar verwachting zal dat geen probleem zijn. Bijna alle (jeugd)teams spelen al op zaterdag, slechts vier seniorenelftallen zijn er nog over op de zondag.

Bezetting

Victoria is een grote club en heeft daardoor op zaterdag wel een capaciteitsprobleem, qua bezetting van de velden. Daarom is het bestuur in gesprek met de 'buren' van BZC en OSO. Van OSO is uiterst onzeker of het volgend seizoen nog bestaat. De omroepvereniging heeft nog maar een elftal. Victoria kan de accommodatie van OSO dan ook goed gebruiken.

De spelers van het eerste elftal van Victoria zien de overstap naar de zaterdagcompetitie wel zitten, al zal 'The Good Old' dan wel een klasse lager (in de vierde klasse) moeten beginnen. Aanvoerder Berend Schoute zegt: ,,Ik sta achter deze keus. De zaterdag heeft de toekomst. Er zijn wel spelers die, net als ik, moeten kijken of voetballen op zaterdag mogelijk is in verband met werk. Maar voor de doorstroming van de jeugd is het een heel goede stap.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal