IJsselmeervogels drukt Nijkerk verder in de zorgen

Redactie Hilversum
NIJKERK

IJsselmeervogels heeft uit bij Sparta Nijkerk een verdiende 1-2 overwinning geboekt. Emre Pinar, die probeert een contract voor komend seizoen af te dwingen, maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor de Vogels.

De rooien waren duidelijk de betere ploeg. Nijkerk, dat nog vecht voor een promotie-degradatieplek, maakte een onmachtige indruk. Dat werd in de hand gewerkt door een terechte rode kaart voor verdediger Tim Krux na het neerhalen van aanvaller Bryan Burgerhout in de zestien meter. Een penalty was het logische gevolg. Dit buitenkansje werd koeltjes benut door Mike van de Laar.

Omdat IJsselmeervogels lang verzuimde om verder afstand te nemen van de streekgenoot, bleef Nijkerk een sprankje hoop houden. Spits Frank Tervoert hielp enkele megakansen om zeep. Uiteindelijk was het Emre Pinar die de thuisploeg de genadeklap toebracht, door in de blessuretijd de 2-0 aan te tekenen. Hij kon simpel binnen tikken na een voorzet van Ismaïl Celen. De 1-2 die Tervoert diep in blessuretijd aantekende, was slechts voor de statistieken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal