Hilversum spic en span in zomerperiode

De rustige zomervakantie is hét moment voor de gemeente om doorgaande routes aan te pakken.

De rustige zomervakantie is hét moment voor de gemeente om doorgaande routes aan te pakken.© Susanne van Velzen

Susanne van Velzen
Hilversum

Terwijl de ene helft van Hilversum op vakantie is, lijkt de andere helft massaal in touw om het dorp weer spic en span te krijgen. Opvallend veel huizen staan in de steigers en worden voorzien van een nieuwe lik verf.

Voor de gemeente is de rustige zomervakantie de aangewezen periode om straten op te knappen en opnieuw in te richten. Voor fietsers is het deze weken op verschillende plekken in het centrum soms even zoeken naar een doorgang. De Beatrixtunnel is richting het centrum dicht voor fietsers. Omrijden gaat via de stationstunnel.

In het gebied Schapenkamp, Beatrixtunnel en Achterom zijn wegwerkers aan de slag om de verkeersstromen op te kunnen vangen die gaan ontstaan als eind volgend jaar de overweg bij de Oosterengweg lange tijd dicht gaat voor de aanleg van een tunnel.

Ook het Melkpad is dicht voor auto’s, fietsers en voetgangers. De Koningsstraat is 16 en 17 augustus afgesloten door werkzaamheden. En als volgende week maandag de sloop van het GAKgebouw op het Stationsplein start, komen er omleidingen voor wandelaars en fietsers. Het busstation wordt kleiner en enkele haltes worden tijdelijk verplaatst naar de Schapenkamp.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.