IJsselmeervogels scoort veel in oefenduels

Henri de Graaf, hier rechts in actie tegen Harkemase Boys in het afgelopen seizoen, moet door een zware blessure stoppen bij IJsselmeervogels.© STUDIO KASTERMANS

Van onze sportredactie
Hilversum

IJsselmeervogels is een goede oefencampagne aan het afwerken en scoort veel. Spakenburg draait nog niet top en Huizen, Zuidvogels en SDO boeken wisselende resutaten.

IJsselmeervogels lijkt komend seizoen een goede voorhoede te hebben. Vorige week zaterdag werd al met 7-3 gewonnen van Spijkenisse, dit weekend wonnen de ’rooien’ hun tweede oefenduel met 1-4 bij SWZ Boso Sneek. Halverwege was het 0-1 door een goal van Berry Powel. In de tweede helft maakten Robbert Olijfveld (2x) en Marciano van Leijenhorst er 0-4 van voordat de Friezen iets terugdeden.

Bij IJsselmeervogels heeft Henri de Graaf zijn carrière moeten beëindigen. De linkerverdediger scheurde voor de derde keer (!) in zijn loopbaan de kruisbanden in zijn knie. Revalidatie kost de 32-jarige De Graaf waarschijnlijk anderhalf jaar of meer. Vanwege eerdere kruisbandblessures was hij lager, bij Eemdijk, gaan spelen, vorig jaar vroeg Vogeks hem weer terug.

Hoofdklasser Eemdijk kon tevreden terugkijken op zijn eerste oefenwedstrijd. Bij Spakenburg verloren de ’Diekers’ slechts met 1-0. Doelpuntenmaker was Kees Tol.

Huizen verloor van SDC Putten. Op het prachtige nieuwe sportpark in Putten speelde Huizen een behoorlijke eerste helft. Ondanks een aantal kansen was het bij rust toch nog gewoon 0-0. In de tweede helft wisselde trainer Erik Assink (terug van vakantie) een hoop spelers. Alleen Joey Papamelodias, Danny Benning, Hidde van der Veldt, Aron Klaassen en Thomas Malolepszy speelden de volle negentig minuten.

Ook de strijd tussen de keepers Kevin Rijnvis en Rinaldo O’Niel is nog gaande. Beiden mochten, zoals in voorgaande oefenduels, elk een gedeelte van de wedstrijd in het doel staan. Wouter de Bruin en Rick Degenaar brachten SDCP na rust op 2-0, Garrett Jones verkleinde de achterstand van Huizen, maar een penalty van Rick Degenaar betekende 3-1.

Zuidvogels was op 1 augustus met de training begonnen en meteen ook maar voor een trainingsweekend naar Limburg gereisd. De kersverse hoofdklasser oefende zaterdag tegen Chévremont.

De Huizers logeerden net over de grens in het Duitse Aken en voetbalden in Kerkrade. De wedstrijd eindigde in 4-4. Doelpuntenmakers voor Zuidvogels waren Danny Roozendaal (2), Jonathan Mehrez en Lorenzo Tat, die net als zijn broer Ricardo heeft afgezien van een ’transfer’ naar WVHEDW.

Zondag-hoofdklasser SDO speelde thuis tegen FC Uitgeest, een club die net naar de eerste klasse is gepromoveerd. Het was alweer de derde oefenpot voor de selectie van Ivar van Dinteren. De Bussumers kwamen op 1-0 dankzij een penalty van Micha Fokker, waarna ook Zeno Peereboom en Jesse van Velzen scoorden. In de tweede helft deed Uitgeest bij 3-0 één keer iets terug.

Meer nieuws uit Sport Regionaal