Kort geding om speelfontein Baarn

Redactie Hilversum
Baarn

Twee omwonenden hebben zoveel last van de speelfontein in het centrum van Baarn dat ze een kort geding hebben aangespannen tegen de gemeente. Het kort geding dient dinsdag. De gemeente wil op voorhand niet op de zaak reageren.

Volgens een woordvoerder van de fabrikant van PlayFountain hangt het geding nog. ,,Het is nog niet duidelijk of het doorgang vindt. Daar is nog overleg over. Wij zijn geen partij in het geding, maar we denken wel mee met de gemeente over een oplossing zonder dat het tot een geding hoeft te komen.’’

De klacht van de twee omwonenden is al langer bij zowel de gemeente als bij de fabrikant van de speelfontein bekend. Het gaat om zowel het geluid van enthousiaste spelende kinderen als om dat van de muziek die uit de speakers komt. ,,We hebben de muziek al zachter gezet en ook de richting van de speakers veranderd, maar dat heeft kennelijk nog niet voldoende opgeleverd om het gevoel van overlast te doen verdwijnen’’, zegt de woordvoerder.

Playfountain is een mobiele podiumvloer van 10 x 10 meter voorzien van waterjets. Met behulp van computergestuurde waterstralen kunnen tientallen spelletjes gespeeld worden. De uitdaging voor kinderen is om met water te spelen zonder nat te worden. De speelfontein is zodanig ontwikkeld dat deze volledig autonoom programma’s afspeelt die zorgen voor veel vermaak, spel, en show (waterstralen op muziek). De fontein zou eerst alleen in de maand juli op de Brink staan. Dat is met een maand verlengd. Of die maand volgemaakt gaat worden is nu de vraag, erkent de woordvoerder van het Baarnse bedrijf. ,,Het was een cadeautje van ons om die speelvloer daar neer te leggen. Heel veel mensen - en vooral ook kinderen - hebben ervan genoten. En daar ging het uiteindelijk om’’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.