CDA Huizen schrikt van naalden in speeltuin

Eddie de Paepe
Huizen

Het CDA is geschrokken over het nieuws van de gebruikte injectienaalden die zijn gevonden in en rond de speeltuin bij het Kamperzand.

De gemeente heeft inmiddels de struiken in het plantsoen gekortwiekt en de politie heeft beloofd extra te surveilleren.

Desondanks is er volgens het CDA voldoende aanleiding voor een vragen aan het college van b en w. Hiermee sluit de partij aan op vragen die eerder zijn gesteld over de overlast in de Oostermeent en de zichtbaarheid van de handhaving.

’Bent u het met ons eens dat het gevaarlijk is voor kinderen dat er injectienaalden worden neergelegd bij speeltuinen?’, willen CDA-raadsleden Daniëlle van Deutekom en Ruben Woudsma van het college weten. Hun volgende vraag luidt: ’Hoe oordeelt u over de reactie van de politie, die op signalen van ouders en omwonenden rondom het aantreffen van injectienaalden niet serieus zou zijn ingegaan?’

Verder vragen de CDA’ers of de ’dadergerichte’ aanpak op het gebied van drugsdealers - zoals in de gemeentelijke nota ’integraal veiligheidsbeleid 2015-2018’ opgenomen - niet moet worden geïntensiveerd om dit soort gevaarlijke situaties te voorkomen.

Extra wijkagent

Ten slotte komen de christendemocraten terug op de antwoorden van het college op de eerder gestelde vragen. Burgemeester Fons Hertog stelde toen dat er nog geen aanleiding was voor het versneld inzetten van een extra wijkagent. ’Blijft het college - ’gelet op recente nieuwe ontwikkelingen op gebied van veiligheid’ - bij dat standpunt?’, aldus de laatste vraag.

Het CDA wil graag tijdig voor de raadsvergadering van 11 februari schriftelijk antwoord van b en w. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan graag een mondeling antwoord tijdens die vergadering.

Dat gemeente en politie ten lange leste in actie zijn gekomen, is met name te danken aan Helen Meerbeek. De bewoonster van het Kamperzand trekt als sinds medio oktober vorig jaar bij de politie aan de bel.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.