Geen vrees voor recidive na steekpartij in Bussum

Anke Sprakel
Bussum

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 24-jarige vrouw die op 13 april aan het Nieuw Veldheim in Bussum haar buurvrouw neerstak, is op 6 december. Dit maakte de rechtbank Lelystad woensdagochtend bekend. Voor die tijd zal het slachtoffer nog een keer als getuige worden gehoord.

De verdachte, Tiffany C., kreeg op donderdag 13 april rond 17.00 uur ruzie met haar buurvrouw.

Tijdens die ruzie werkte C. de vrouw tegen de grond, trok haar aan haar haren en stak de buurvrouw met een vleesmes in de borst.

Wat de precieze oorzaak van het steekincident is geweest, werd woensdag tijdens de proformazitting niet duidelijk. Wel wilde de officier van justitie kwijt dat het slachtoffer geen onbekende van de politie is en dat ook zij zeer waarschijnlijk een groot aandeel in de ruzie heeft gehad.

C. kon direct na de steekpartij worden opgepakt. Na een korte detentietijd werd zij geschorst uit haar voorlopige hechtenis.

De vrouw verhuisde naar Amsterdam waar zij een woning en werk vond. Volgens de reclassering is de kans op recidive uiterst gering nu de twee vrouwen niet meer bij elkaar in de buurt wonen.

De rechtbank besloot daarom woensdag niet alleen de schorsing maar ook de voorlopige hechtenis van C. op te heffen, waardoor de vrouw tot aan de inhoudelijke behandeling van 6 december haar strafzaak in vrijheid mag afwachten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.