IJsselmeervogels mist grote reeks kansen

sportredactie Gooi- en Eemlander
noordwijk

Trainer Gert Kruys van IJsselmeervogels kon zaterdag zijn ogen nauwelijks geloven. Zijn ploeg creeerde tegen het zwakke Noordwijk een grote hoeveelheid kansen, maar kwam niet tot scoren: 0-0.

In Noordwijk hadden de 'rooien' met een overwinning op twee punten kunnen komen van de nieuwe koploper Scheveningen. Maar de ploeg van Kruys kon in de eerste helft een overwicht, dat gepaard ging met de nodige kansen, niet in de score tot uitdrukking brengen.

Zonder de geblesseerde Achmed Ahahaoui, maar met Thomas Verheijdt in de spits, ging het kansen missen na de hervatting gewoon door. Telkens wist Noordwijk-keeper Mustafa Amezrine op een of andere wijze de bal uit zijn doel te houden.

Met de 0-0 voelde IJsselmeervogels zich naderhand niet gelukkig. Kruys: ,,Ik vond dat we wel goed speelden. Alleen de voorhoede bleef in gebreke. Jammer, want we hadden een paar plaatsen kunnen klimmen.''

Dinsdag kan IJsselmeervogels opnieuw aan de bak, dan speelt het in de tweede ronde van de KNVB-beker, thuis tegen Helmond Sport.

Meer nieuws uit Sport Regionaal