Radiostem Arend Langenberg (63) overleden

Radiostem Arend Langenberg (63) overleden. Foto ANP/Kippa

Radiostem Arend Langenberg (63) overleden. Foto ANP/Kippa

Leontien van Engelen
hilversum

Nieuwslezer Arend Langenberg is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Hij is 63 jaar geworden. Dat bevestigde Jan van Veen, een oud-collega en vriend.

Langenberg werkte onder meer bij de zeezender Radio Veronica, de radionieuwsdienst van het ANP, Sky Radio en Classic FM.

Op de televisie was hij de commentaarstem in het programma van Peter R. de Vries.

Langenberg was geruime tijd ziek.Het overlijden van de nieuwslezer heeft veel reacties losgemaakt. Op Twitter regent het condoleances en loftuitingen. Langenberg stond bekend om zijn karakteristieke donkere stemgeluid, dat door velen wordt geroemd. Collega’s zijn geschokt:

3FM-dj Michiel Veenstra: „Arend Langenberg overleden, wat ’n verlies voor de radiowereld. Intens lieve, bijzondere & markante man. You’ll be dearly missed, Eagle Eye”.

Peter R. de Vries: „Vreselijk triest nieuws: Arend Langenberg - The Voice - is vannacht in zijn slaap overleden. De Stem van mijn tv-programma. RIP Arend...”

NOS-radionieuwslezer Bart Jan Cune: „Niets dan respect voor Arend Langenberg. Was véél meer dan alleen een nieuwslezer, maar zonder zijn autoriteit te verliezen. En die stem!”.

RTL-nieuwslezer Jan de Hoop: „Nee hè! Arend Langenberg overleden. Was al langer ziek. De stem van het radionieuws en Peter R. de Vries. Familie heel veel sterkte!!“

Erik de Zwart: „De nieuwslezer met die prachtige stem is niet meer. Wat een leuke man was het toch! Rust zacht, Arend.”

Weervrouw Helga van Leur: „Struck by Lightning... Nieuwslezer en voice-over Arend Langenberg overleden. Markante man met hart op goede plek.”

Radio Veronica-dj Erwin Peters: „Ben in shock. Arend Langenberg overleden.Vreselijk. Zoveel geweldige herinneringen aan dingen die we samen hebben gedaan op #radioveronica.”Radio Veronica-dj Rick van Velthuysen: „Nooit meer die ’gekke kop’ van Arend Langenberg bij mij in studio. Only the good die young.”

Radio Decibel-dj Lindo Duvall: „Arend Langenberg overleden. Heb mooie herinneringen aan hem. Aardige man die naast nieuws lezen ook bijzondere humor had. Rust in vrede...”

Radio 538-dj Dennis Ruyer: „Op de valreep van het jaar slecht nieuws... Arend Langenberg overleden. By far de mooiste stem, en een lieve vent... Rust zacht Arend..”

Henk Krol, oud-hoofredacteur Gay Krant en fractieleider 50PLUS: „Een van de meest sympathieke omroepmedewerkers, Arend Langenberg, is niet meer. Je stem klinkt nog in me, je hartelijkheid blijft ook.”

Nick & Simon: „De bekendste stem van het land spreekt niet meer. Arend Langenberg overleden. Rust zacht. Sterkte voor de nabestaanden!“

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.