Halsema: temperatuur in Bussum voelt goed

Bussum

Het was net een handelskaravaan die zaterdag door het Gooi en de Vechtstreek trok. Met in plaats van spiegeltjes en specerijen ballonnen en foldertjes. En wat prinsen en prinsessen in de vorm van Haagse politici. En dit alles voor het evenement van het jaar: de uitgestelde verkiezingen.

De hele Haagse Tweede Kamerfractie (met uitzondering van Rutte en Rosenthal) van de VVD was het land in getrokken om de temperatuur buiten Den Haag te voelen. Ton Elias op straat in de Weesper wijk Aetsveld: ,,Deze verkiezingen zijn ook landelijk gezien belangrijk. De uitslag hier zal een signaal zijn voor het verloop van de provinciale verkiezingen.''

Femke Halsema deed Naarden en Bussum aan, in beide plaatsen maakte ze de winnaars van de dichterwedstrijden bekend. In Bussum was de uitslag wel heel goed geheim gehouden, want de winnares ontbrak bij de uitreiking van de prijs. Halsema, tijdens de koffie in een plaatselijk café in Bussum: ,,Dit is geen proeftuin voor de Haagse verhoudingen, omdat je hier geen PVV hebt. Maar het is altijd goed om de temperatuur van het water elders in het land te voelen''. En hoe voelt de temperatuur dan in Bussum? ,,Prettig, ik ga er zonder aarzelen inzitten''.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.