Ouderwetse bekerstunt IJsselmeervogels

sportredactie Gooi- en Eemlander
spakenburg

Voor het eerst in 36 jaar heeft IJsselmeervogels in het toernooi om de KNVB-beker weer een club uit het betaalde voetbal uitgeschakeld. Dinsdagavond werd Helmond Sport na een boeiend gevecht in de verlenging met 3-2 geklopt.

IJsselmeervogels had in de eerste helft al meer balbezit, maar kwam slechts tot enkele kansen, waaronder een poeier van Mark Rutgers op de paal. Helmond Sport haalde meer rendement uit de schaarse kansen die het kreeg. Al vroeg in de eerste helft scoorde centrale verdediger Dave Niesten uit een corner. Vlak voor rust werd Niesten over het hoofd gezien door de Vogels-defensie bij een lange bal en scoorde hij ook de 0-2.

Helmond Sport waande zich waarschijnlijk al in de derde ronde, maar daar dacht Vogels-trainer Gert Kruys anders over. Hij wisselde kort na rust middenvelders Maikel de Harder en Mike van de Laar en bracht de aanvallers Thomas Verheijdt en Bryan Burgerhout in. Die moed werd beloond, al duurde het even.

Drie minuten voor tijd bracht Nick Kuipers uit een vrije trap de spanning terug en in de laatste minuut scoorde Mark Rutgers de 2-2. Terecht, want IJsselmeervogels had Helmond Sport de hele tweede helft in de tang.

Het Spakenburgse feest was compleet toen Verheijdt in de verlenging fraai 3-2 maakte. Selmo Kurbegovic had even doorvoor ook al de paal geraakt. Op de zege viel niets af te dingen: IJsselmeervogels was beter en speelde moedig.

Meer nieuws uit Sport Regionaal