Aan het werk in Huizer fietsenstalling

Marjolein Vos
Huizen

Er komen voor het einde van het jaar twee overdekte fietsenstallingen tussen appartementencomplex De Regentesse en de BP in de Oostermeent in Huizen.

Prima plan, stelt het CDA Huizen, want het is er nu ’een grote bende’. Tegelijkertijd aanleiding voor de partij om een aanvullende wens hierover bij het college van b en w neer te leggen: bewaking bij de stalling en de mogelijkheid om er een werkervaringplek van te maken.

,,Mensen met een lichte verstandelijke beperking, of mensen in de bijstand zouden er aan de slag kunnen. Zij zouden bijvoorbeeld kleine reparaties kunnen uitvoeren. Een mooie stap richting arbeidsmarkt’’, zo licht Kees de Kok van het CDA het idee toe, dat past binnen het beeld van de ’inclusieve maatschappij’; iedereen mag meedoen.

Het college heeft positief gereageerd en onderzoekt de mogelijkheden. De Kok: ,,Het zal dan wel iets meer om het lijf hebben dan uitsluitend een afdakje. Misschien moet het in fasen worden gebouwd. Maar die stalling moet er snel komen. En liefst met bewaking, alleen al omdat fietsen worden steeds duurder worden. Mensen zijn bezorgd om hem in onbewaakte een stalling achter te laten.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.