Gewapende man uit flat Lopes Diaslaan in Hilversum gehaald door arrestatieteam

Henk Runhaar
HILVERSUM

Vanwege een vuurwapengevaarlijke man die zich had verschanst in een flat was de Lopes Diaslaan in Hilversum dinsdagochtend urenlang afgezet. Ook kinderen en leerlingen van basisschool Titus Brandsma moesten binnen blijven.

De gewapende man werd rond half elf geboeid en geblinddoekt afgevoerd.

De politie kwam in actie na een melding rond half negen ’s morgens over een beroving in de flat. Bij aankomst van de agenten kwam er al vrij snel een man uit de woning, die meteen kon worden gearresteerd. De tweede verdachte had zich in de woning verschanst. Omdat het gaat om iemand waarvan de politie weet dat hij mogelijk vuurwapengevaarlijk is, werd besloten een arrestatieteam op te trommelen. Deze zwaar bewapende specialisten van de politie wisten de man rond half elf uit de flat te krijgen. Een vuurwapen had hij niet bij zich. De politie is nog in de flat en omgeving ervan op zoek naar wapens. Dat meldt een woordvoerder desgevraagd.

Volgens buurtbewoners is de betreffende hoekflat een echt drugspand. ,,Er is altijd gedoe. Vechtpartijen, geschreeuw. Klanten die er ’s nachts komen en gaan. Ze hebben zelfs stokjes in het slot van de buitendeur gestoken, zodat iedereen ’s nachts naar binnen kan’’, zegt een omwonende.

Foto’s Studio Kastermans

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.