Neuzen in het Pinetum Blijdenstein in Hilversum

Kastje met kunstwerk en geur.© Foto: PR

Hilversum

Voor de blinden en slechtzienden is een wandelroute geopend in de botanische tuin Pinetum Blijdenstein aan de Van der Lindenlaan 125 in Hilversum.

De route heet ’Neuzen in het Pinetum’. Het gaat om een geur-, kunst- en bomenwandeling. Langs deze wandelroute staat bij meerdere bijzondere bomen een kastje met een kunstwerk en de speciale geur van deze originele boom.

Iedere boom heeft zo zijn verhaal en deze verhalen worden in de geurkasten met een audio-unit verteld. Het kunstwerk moet ook gevoeld worden en het sap van de boom kan worden geroken. Ook bij andere bomen kan worden gevoeld aan de bast, de naalden en de kegels.

Door deze wandeling wordt het geheim van de naaldbomen beleefd door mensen met handicap. Maar ook voor de ziende mens is deze wandelroute van ongeveer een uur een welkome ervaring. Het Pinetum Blijdenstein is iedere dag van de week geopend. De entree is 2,50 euro per volwassene. Deze wandelroute is ’beleefbaar’ van april tot en met september 2018. Meer informatie via www.pinetum.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.