Ideeloos Spakenburg mazzelt met punt

sportredactie Gooi- en Eemlander
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG

Spakenburg heeft de knappe winst in de Derby tegen IJsselmeervogels geen vervolg kunnen geven. Op de eigen Westmaat mocht het met een 1-1 gelijkspel tegen Rijnsburgse Boys van geluk spreken, want de Twisker-brigade wist geen enkele uitgespeelde kans te creëren.

Dat het toch wist te scoren, was te danken aan een door Michael Lanting ingekopte hoekschop, ruim tien minuten voor tijd. Uitgerekend de bij Spakenburg verguisde Raily Ignacio had al na drie minuten 'de Uien' aan de leiding gebracht.

Tot de gelijkmaker van Lanting deed het duel pijn aan de ogen van de bijna tweeduizend toeschouwers. Spakenburg had geen antwoord op het slimme smalle speelveld dat Rijnsburgse Boys de 'blauwen' liet door ver vooruit te verdedigen en compact te spelen.

Pas na de gelijkmaker kropen de gasten wat uit hun schulp, waardoor het laatste kwartier nog wat spektakel herbergde. Niettemin eindigde de wedstrijd in een remise, waarmee coach Jochem Twisker weliswaar nog ongeslagen blijft, maar met zijn ploeg nog altijd geen aansluiting weet te vinden bij de subtop van de topklasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal