Drugsvlucht Zweden in Hilversum onderschept

Henk Runhaar
Hilversum

De politie heeft maandag op Vliegveld Hilversum een drugsvlucht naar Zweden onderschept. Twee verdachten zijn aangehouden.

Zondag kreeg de politie een melding uit Zweden dat er ’s middags een klein vliegtuig met twee inzittenden zou landen op het vliegveld in Hilversum om mogelijk drugs op te halen.

Er werd direct een team samengesteld en naar het vliegveld gezonden om daar te posten. Rond drie uur zagen de agenten het betreffende vliegtuigje landen.

Na de landing bleef de piloot bij het vliegtuig en de andere inzittende vertrok in een auto. Deze man is gevolgd door agenten. Waar hij heen ging, houdt de politie nog geheim.

Andere agenten bleven het vliegtuig observeren tot de passagier terug kwam. Dit duurde uiteindelijk de hele nacht. Rond 10.00 uur maandagochtend verscheen de man weer bij het vliegveld.

Hij liep samen met de piloot richting het vliegtuig. Hierop werd besloten om de mannen aan te houden voor drugsbezit. De tas van de inzittende werd gecontroleerd en daarin troffen de agenten twee kilo cocaïne aan.

Beide verdachten, 49 jaar en 34 jaar uit Zweden, zijn aangehouden en overgebracht naar politiebureau Hilversum. Een onderzoek naar de verdachten en de drugs is ingesteld.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.