IJsselmeervogels en Treffers in evenwicht

Van onze sportredactie
Groesbeek

IJsselmeervogels heeft zaterdag een puntje overgehouden aan het uitduel bij De Treffers, 2-2. Daarover mochten de ’rooien’ niet klagen, want de lager geklasseerde thuisclub was zeker niet de mindere in het aantrekkelijke duel in Groesbeek.

De Treffers kwam in de achttiende minuut op 1-0 uit een vrije trap van Pim Balkestein. IJsselmeervogels stelde daar in de eerste helft bar weinig tegenover en de voorsprong van de ploeg uit Groesbeek halverwege was dan ook verdiend.

Na rust kreeg Niels Wouters van De Treffers een enorme kans om de marge te verdubbelen. Hij schoot echter over en een minuut later lag zowaar de gelijkmaker erin, een hard laag schot van Ali Akla ging raak. Tien minuten later, na ruim een uur spelen, zorgde diezelfde Akla voor een voorsprong voor IJsselmeervogels maar vijf minuten later was het alweer gelijk na de tweede van Balkestein.

Daar bleef het bij, al was de gele kaart voor Oktay Öztürk ver in blessuretijd nog wel een domper voor Vogels. Hij is daardoor maandag geschorst voor de wedstrijd bij HHC in Hardenberg en dat kan de ploeg van trainer Willem Leushuis er eigenlijk niet bij hebben. Er is namelijk al een hele waslijst aan geblesseerden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal