Spakenburg zegeviert zakelijk

Alex van Vogelpoel
Groningen

Spakenburg heeft de eerste uitwedstrijd sinds het debacle bij DVS’33 weten te winnen.

Een galavoorstelling leverde de ploeg van trainer John de Wolf in barre omstandigheden niet af, maar Jong FC Groningen werd wel met 1-2 verslagen. En zo blijft de marge op de concurrentie zes verliespunten.

De omstandigheden op sportpark Corpus den Hoorn waren bar en boos. In een open vlakte zonder tribune had de wind vrij spel. Het veld was ook nog eens hobbelig, waardoor Spakenburg ervoor koos om de thuisploeg het spel te laten maken. Dat pakte goed uit, want ondanks veel balbezit werden de Groningse beloften zelden echt gevaarlijk.

Zo konden de ’blauwen’ na een klein halfuur zelf eruit komen en scoren. Barry Beijer werkte een vrije trap van Kees Tol via de paal binnen. Een slippertje van diezelfde Beijer was vervolgens wel debet aan de gelijkmaker. Hij schoof de bal zomaar in de voeten van David Browne (1-1). Twee minuten later nam Spakenburg toch weer de leiding, eveneens met hulp van een schutterende verdediger. De voorzet van Giovanni Gravenbeek werd volledig verkeerd ingeschat door Lars Kramer. Philip Ties kon eenvoudig scoren (1-2). Vlak voor rust ging hij ook nog samen met Kees Tol op het doel af, besloot zelf te schieten alleen schoof de bal naast.

Met de marge op zak nam Spakenburg na de thee al helemaal geen risico meer en Groningen kon ook geen vuist maken. Jong Almere City verloor tegelijkertijd bij DOVO met 2-0. Almere stond op drie punten achterstand, maar wel met een duel meer gespeeld. De ploeg van Ivar van Dinteren heeft daardoor nu al negen verliespunten meer.

Quick Boys heeft de tweede plaats overgenomen met zes punten achter. Een geluk voor Spakenburg is dat Yordi Teijsse, goed voor bijna de halve productie van de Katwijkers, na een ruzie uit de selectie is gezet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal