Rotary trakteert ouderen op champagne

De Paaslunch.

De Paaslunch.© Foto: Henk Mastwijk

Susanne van Velzen
Laren

Pech voor de bewoners van Theodotion in Laren. Omdat daar vorige week het Norovirus uitbrak, mochten zij zaterdag uit angst voor besmetting niet naar de Paaslunch die door Rotaryclub Laren-Blaricum in de aula van College de Brink voor het eerst geserveerd werd.

Als troost kregen de zestien bewoners een kaart en chocolaatjes. Zo’n 130 ’eenzame’ 75-plussers uit Blaricum, Eemnes en Laren schoven wel aan voor de lunch. De helft van hen werd door de Rotaryleden van huis opgehaald. ,,Geweldige middag”, zegt Tineke Vermeer van de organisatie. ,,We hadden met gemak tweehonderd mensen kunnen ontvangen, zoveel aanmeldingen hadden we. Maar daar was de aula te klein voor. Best erg dat zoveel mensen dus blijkbaar eenzaam zijn. Tijdens de lunch konden ze ook sociale contacten leggen. Nieuwe mensen leren kennen. Mooi toch?”

Er was zaterdag voor alle gasten een glas champagne, shantykoor De Speuit trad op en kinderen van de Gooische School hadden paaskaarten gemaakt voor de ouderen. Kinderen en kleinkinderen van de organisatoren begeleidden de ouderen deze middag. Vermeer: ,,Dit zou een jaarlijkse traditie kunnen worden”.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.