Hilversumseweg onder A1 geblokkeerd door wateroverlast

Auto's richting Hilversum maken handig gebruik van de bestrate middenberm.© Peter Schat

Peter Schat
LAREN

Sinds donderdagochtend zeven uur is de Hilversumseweg richting Laren gestremd omdat de weg onder het viaduct van de A1 onder water staat.

De hevige regenval van donderdagochtend zorgde voor een enorme toestroom van water. Autoverkeer richting Hilversum kan nog mondjesmaat van de weg gebruik maken, door met de linkerwielen over de verhoogde en bestrate middenberm te rijden. Twee gestrande auto's in de waterplas op het wegdek richting Laren en de toerit tot de A1 richting Amsterdam demonstreren andere weggebruikers dat ze maar beter een andere route kunnen kiezen.

Een vrachtwagenchauffeur die in Blaricum een bak moest legen bij het ziekenhuis en passeerde, zette bij wijze van service zijn vrachtwagen dwars over de Hilversumseweg, opdat weggebruikers snapten dat de doorgang was geblokkeerd. Een van de gestrande automobilisten kwam uit de buurt. In afwachting van hulp gaf hij automobilisten aanwijzingen hoe ze het beste om konden rijden om Laren te bereiken.

Een tractor kon wel door de waterplas. De bestuurder maakte onder het viaduct een praatje met de inzittenden van de gestrande bestelbus. Om half acht leek het erop alsof de gewaarschuwde brandweer, die met zwaailicht aan vanuit Laren aan kwam rijden, kwam assisteren. Het zwaailicht ging echter uit en de brandweerwagen koerste de A1 op, kennelijk naar een urgenter klusje. De brandweer ontving vanaf vanochtend kwart over zes, toen de wolkbreuk losbarstte, tal van meldingen uit Weesp, Laren, Huizen, Hilversum en andere plaatsen.

Ook elders in de regio hadden automobilisten hinder van ondergelopen wegen. Rond de Kamerlingh Onnesweg in Hilversum kwamen de putdeksels uit de straat. Bewoners kampen met ondergelopen woningen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.