154 hardrijders betrapt bij La Place

Henk Runhaar
Laren

Bij een controle op de Hilversumseweg, net voorbij  La Place, zijn maandagmiddag tussen drie en zes uur 154 hardrijders betrapt.

In totaal passeerden 1700 voertuigen de politie-Golf, die op de wegens wegwerk afgesloten voorsorteerstrook stond opgesteld.

Op internet zorgt de snelheidscontrole voor onrust. Mensen denken dat automobilisten erin zijn geluisd. Vanwege het wegwerk zou hier maar dertig kilometer per uur gereden mogen worden, maar er staan geen borden die deze snelheid aangeven. ,,Dat hebben wij ook geconstateerd. Daarom is de snelheidsmeting op vijftig kilometer per uur ingesteld. In de praktijk betekent dit dat je wordt geflitst vanaf 57 kilometer per uur'', zegt een politiewoordvoerster.

'La Place' is de laatste tijd opvallend vaak aan de beurt. ,,Het is een risicovol punt. Twee kruisingen kort na elkaar, overstekende fietsers, verderop het invoegen'', legt de woordvoerster uit. Dat de controles zin hebben, blijkt volgens de politie ook uit de resultaten van maandag. ,,De hoogste snelheid die is gemeten, was negentig kilometer per uur. Verder gaat het om reletief veel overtreders.''

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.