Eis 15 jaar cel tegen overvaller Hilversum

Foto ANP© Foto ANP

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

In hoger beroep eist het openbaar ministerie vijftien jaar celstraf tegen de 31-jarige Hilversummer die zich vorig jaar schuldig maakte aan een gewelddadige overval op een woning in de Hilversumse villawijk Boomberg. Onder meer hiervoor is de man al veroordeeld tot negen jaar gevangenis.

In Hilversum sloeg de man 19 juni vorig jaar toe met twee kompanen. De 56-jarige bewoonster van de Vondellaan werd ’s nachts in haar slaap overmeesterd, gekneveld en gedwongen pincodes prijs te geven. Ook moest ze een laptop afstaan. Er werd tegen haar grof geweld gebruikt.

Vorig jaar juli werden huiszoekingen gedaan in een woning en een bedrijf van de Hilversummer. Daarbij werd buit van een woningoverval in Arnhem gevonden. De Hilversummer was in Arnhem betrokken bij het belagen van een slapend gezin. De ouders werden in bijzijn van hun kinderen mishandeld. Een dochter (5) werd vastgebonden.

De Hilversummer wordt ook gekwalificeerde doodslag ten laste gelegd. Hij kon volgens de advocaat-generaal van het openbaar ministerie in Den Haag weten dat de man die hij bij een beroving bedreigde met een vuurwapen het leven zou kunnen laten. De Hilversummer had met het slachtoffer afgesproken in Rotterdam-Charlois. Toen ze in een auto zaten, ontstond een worsteling, waarbij twee keer is geschoten. Het slachtoffer werd in zijn bil geraakt. Alle slachtoffers van de Hilversummer zijn getraumatiseerd. Justitie vreest dat de man als hij vrijkomt snel weer de fout in gaat. Uitspraak over twee weken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.