Staatssecretaris: vrouwenopvang Hilversum teleurstellend

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Op aandringen van de Tweede-Kamerfractie van de SP laat staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten zich uit over de ’misstanden bij vrouwenopvang Het Gooi’ in Hilversum. In een brief aan het parlement noemt ze de situatie bij de Hilversumse vrouwenopvang teleurstellend.

,,Teleurstellend te moeten constateren dat vrouwen en kinderen, op de vlucht voor huiselijk geweld, in een dergelijke situatie terecht blijken te zijn gekomen.’’ De staatssecretaris blijkt zich in te spannen voor verbetering van de vrouwenopvang in het hele land. Ze sluit niet uit dat het onderzoek naar de misstanden bij de Hilversumse opvang door een door de gemeente ingestelde onafhankelijke commissie ook voor vrouwenopvang elders ’nuttige aanbevelingen’ kan opleveren.

De staatssecretaris is sinds begin april op de hoogte van de problemen bij vrouwenopvangcentrum Het Gooi. ,,Voor zover ik begrepen heb kwamen bij de gemeente Hilversum op 4 april klachten binnen. Kort daarvoor waren reeds klachten binnengekomen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de Inspectie Jeugdzorg (IJZ). De melders werden doorverwezen naar de gemeente Hilversum, aangezien het opvangcentrum onder gemeentelijk toezicht valt.’’Uit het relaas van de staatssecretaris blijkt dat Het Gooi moest worden gedwongen een externe klachtencommissie in te stellen waar bewoonsters van de Hilversumse vrouwenvilla hun klachten kunnen indienen.

De brief van de staatssecretaris is te vinden via deze link: bit.ly/IC2k4V

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.