Dubbele zege honkballers HCAW op Kinheim

Boyd Tuhumury brengt zaterdag het eerste punt van HCAW over de thuisplaat.© Foto Studio Kastermans

Han Monsees
Bussum

Al het hele seizoen is uit de mond van HCAW-coach Roy Berrevoets te horen dat er series van de concurrenten gewonnen moeten worden om mee te doen voor de play-offs. Tegen Kinheim is dit gelukt; nadat er donderdagavond met 0-6 werd verloren, boekten de Bussumers in het weekend twee overwinningen. Zaterdag werd het in Rob Hoffmann Vallei 7-6, zondag werd in Haarlem met 1-2 gewonnen. Hierdoor is HCAW de tweede periode, waarin twee plaatsen voor de play-offs te vergeven zijn, uitstekend begonnen.

In een slijtageslag van drieënhalf uur gaven beide ploegen elkaar zaterdag weinig toe. Dankzij oud-HCAW’er Jasper Keijzer, die twee lopers binnen sloeg, nam Kinheim in de tweede inning een voorsprong. Een inning later verkleinde HCAW de achterstand, maar de Haarlemmers antwoordden door opnieuw tweemaal te scoren. De ommekeer kwam in de zesde inning, nadat bij Kinheim pitcher Luis Figuera vervangen werd door Glenn Wassink. Dankzij onder meer een tweehonkslag van Vince Rooi en een driehonkslag van Marciano Philippi boog HCAW de achterstand om in een 5-4-voorsprong. Toen Rooi op een wilde worp de 6-4 scoorde, leek de overwinning binnen, maar opnieuw kantelde de wedstrijd. Dankzij drie vrije lopen en een ’geraakt werper’ kreeg Kinheim de punten bijna in de schoot geworpen en kwam op gelijke hoogte. Het slotakkoord was dan weer voor HCAW. Met zijn derde honkslag bracht Rooi het winnende punt over de plaat. In de laatste inning kwam closer Oscar Meuris, net terug van een college-avontuur in de Verenigde Staten, niet meer in de problemen.

De wedstrijd van zondag was minder spectaculair, maar niet minder spannend. Dankzij goed pitcherswerk van Jim Ploeger (HCAW) en David Bergman (Kinheim) waren de punten duur. In de eerste inning profiteerde HCAW van een wat onzekere start van Bergman. Boyd Tuhumury sloeg een honkslag en bereikte dankzij Roelie Henrique het derde honk, waarna hij scoorde op een wilde worp. Nadat Kinheim tussentijds gelijk maakte, scoorde Julian Goins in de vijfde inning het -naar later bleek- winnende punt.

Coach Berrevoets was uiteraard gelukkig met het resultaat maar was ook te spreken over de twee debutanten in het team: „Oscar Meuris deed het prima en is een goede aanvulling voor de pitchersstaf. Hij is een type werper dat we nog niet hadden. Delano Selassa komt uit de rookies en doet het daar goed. De andere korte stops hebben zich tot nu toe nog niet bewezen en met Selassa hebben we er een prima optie bij.” De pas zestienjarige Selassa was zelf ook tevreden over zijn debuut: „Bij de rookies gaat het al een tijdje goed en nu ging het ook oké. Het is leuk om in de hoofdklasse te spelen en ik heb veel geleerd van Vince Rooi en Roelie Henrique.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal