Lekkere Pasen voor Gooise klanten voedselbank

Annemarie de Jong
Hilversum

Albert Heijn aan de Heigalerij in Hilversum voert deze zaterdag actie om klanten van de Voedselbank Gooi en Omstreken een lekker paasfeest te bezorgen.

Op een centrale plek in de winkel staan artikelen opgesteld voor het paasontbijt, zoals koffie, thee, beschuit, broodbeleg, paasstol en eieren. Bedoeling is dat klanten de paasproducten afrekenen en afgeven aan vrijwilligers van de voedselbank. „Een heel sympathieke actie”, zegt Henske Jakobs van het uitgiftepunt Oosterengweg.

Kerstrollade

„De gevulde kratten zijn voor Voedselbank Gooi en Omstreken en worden daar verdeeld over de uitgiftepunten”, zegt Jakobs.

Voedselbankklanten krijgen producten vóór Pasen mee naar huis. „Heel leuk, nu echt een paasontbijt op Pasen. Anders kregen klanten alles pas achteraf. Zo komt de kerstrollade altijd een paar weken na kerst.”

Twee miljoen

De actie is onderdeel van de landelijke inzameling van AH voor lokale voedselbanken. Tot Pasen kunnen klanten ook zelfstandig artikelen in kratten van de voedselbank doneren.

In 2017 gaf Albert Heijn ruim twee miljoen producten weg aan Nederlandse voedselbanken. Meestal gaat het om verse producten die vanwege een te korte houdbaarheidsdatum niet in de winkels verkocht kunnen worden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.