Twee katten vergiftigd in Meent Hilversum; één dood

Ter illustratie© Foto ANP

Annemarie de Jong
Hilversum

Kattenalarm in de Hilversumse Meent. Twee katten zijn recent vergiftigd, waarvan er één is overleden.

De eigenaresse van de dieren deed aangifte. Geen aanleiding voor de politie te onderzoeken of er kattenhater in de wijk actief is. „Het is bij deze meldingen gebleven. Verder hebben wij geen signalen gekregen”, zegt een politievoorlichtster. „Het waren echte buitenkatten. Misschien hebben ze ergens rattengif gegeten, dat daar niet kwaadwillend lag. Maar áls mensen iets opvalt vragen we hen dat ons te melden.”

Ook Dierenambulance Gooi en Vechtstreek waarschuwt kattenbezitters op Facebook. ’Attentie!!! Katten worden hoogstwaarschijnlijk vergiftigd in de Hilversumse Meent!’ De dierenambulance roept op ’vreemd gedrag’ te melden. Volgens een medewerkster zijn de slachtoffers bij een dierenarts gebracht. „Het leek op vergiftiging. Een kat heeft dan stuiptrekkingen en blauwe slijmvliezen.”

Doodziek

Op de Facebookpagina van de dierenambulance doet ook een bewoonster van de Libellemeent melding van vermoedelijke kattenvergiftiging. ’Onze kat van bijna drie was ineens doodziek. Niet meer kunnen lopen en niet meer eten. Bij diergeneeskunde in Utrecht dachten ze: óf een zenuwaandoening óf een onbekende vergiftiging’, meldt de Hilversumse.

Enkele kattenfans hebben op Facebook geen goed woord over voor vermeende daders. ’Zullen we die even vergiftigen?’ en ’dat ze zelf mogen creperen’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.