Facebook-actie voor Bakker Bart

Facebook koopt reclameonderdeel van Microsoft© ANP

Marjolein Vos
Huizen

Sander Kuijpers vindt het ’niet meer van deze tijd’ dat broodjeszaak en lunchroom Bakker Bart in Huizen geen brood mag verkopen op zondag. Daarom is hij een Facebook-petitie gestart, die de afgelopen dagen door meer dan 250 mensen is ondertekend.

Kuijpers stelt dat ondernemers van Huizen zelf moeten kunnen uitmaken wanneer zij hun winkel openen. De gemeente houdt vast aan het beleid dat sinds jaar en dag in Huizen van kracht is: winkelopenstelling op zondag is in Huizen niet toegestaan.

Horeca mag wel. Vandaar dat het nuttigen van een kop koffie en een belegd broodje of iets dergelijks op het terras van Bakker Bart op zondag wel zijn toegestaan. Maar brood kopen en mee naar huis nemen niet.

De hele kwestie rond Bakker Bart speelt al sinds het voorjaar. Toen werd duidelijk dat Arjen Koopman van de Huizer Bakker Bart-vestiging losse broodjes (zoals croissantjes en stokbrood) wilde gaan verkopen op zondag. De gemeente tikte de franchisenemer hiervoor op de vingers. Een recent gesprek tussen Koopman en de gemeente heeft niets veranderd aan de regelgeving.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.