Politiehond bijt verdachte

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Soest

Een politiehond heeft bij zijn speurtocht naar een inbreker vrijdagavond de verdachte in de arm gebeten. Het dier had de gevluchte 29-jarige Amersfoorter aangetroffen op het Saenredamplantsoen. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis en is daarna ingesloten in een politiecel.

Omstreeks zes uur kwam een bewoner van een woning aan de Irenelaan in Soest erachter dat er was ingebroken in zijn woning. Er was onder meer een laptop gestolen. De computer kon door de eigenaar gelokaliseerd worden en de politie werd gewaarschuwd.

Na enig zoekwerk wees het spoor richting Saenredamplantsoen. Toen de politie aankwam, rende de man hard weg. Een politiehond werd ingezet.

De man werd in de bosjes aangetroffen, waarbij er een schermutseling met de hond volgde.Omdat de man in een woning aan de Saenredamplantsoen was geweest, werd hier huiszoeking gedaan.

Verschillende goederen, vermoedelijk afkomstig van meerdere inbraken, werden hier aangetroffen. In de woning werden vier verdachten aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.