Geen ’succestaks’: Oud Valkeveen gaat gewoon open

© Studio Kastermans
Naarden

Speelpark Oud Valkeveen opent eind maart gewoon de deuren. De gemeenteraad van Gooise Meren heeft in meerderheid besloten de vermakelijkhedenretributie af te schaffen.

Daarmee komt - in ieder geval voor nu even - een einde aan een roerige periode in de geschiedenis van het park. Eigenaar Michael van de Kuit wilde het park sluiten als Gooise Meren de ’succestaks’ daadwerkelijk zou gaan heffen. Op allerlei manieren heeft hij de publieke opinie en de gemeenteraad proberen te bewegen af te zien van de vermakelijkhedenretributie. Dit resulteerde zelfs in de oprichting van een politieke partij - Behoud Speelpark Oud Valkeveen - die in maart mee zal doen met de verkiezingen.

Tijdens een roerige discussie in de gemeenteraad was het een motie van D66, PvdA, Goois Democratisch Platform en 50Plus die uiteindelijk een meerderheid haalde, doordat ook het CDA deze steunde. Wel kreeg wethouder Jan Franx de opdracht om te kijken of hij met Oud Valkeveen en Muiderslot, de andere vermakelijkheid die had moeten betalen door de nieuwe belasting, in overleg te gaan om te kijken of deze partijen op een andere manier een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Niet in de laatste plaats om het gat van zo’n 80.000 euro in de begroting te dichten dat is ontstaan door het schrappen van de vermakelijkhedenretributie.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.