Arme Ronald (2)

Ronald Frisart

Hé, een handgeschreven brief. Zulke post krijg je niet veel meer. De brief komt van een dame op leeftijd, mevrouw Van H. te H. Ze reageert op het columnpje waarin ik vorige week onder de kop ’Arme Ronald’ schreef over Bussumer Ronald Koeman, sinds kort trainer is in het Engelse Southampton.

Ik noemde Southampton een erg lelijke stad, en daar gaat die brief over. Die diskwalificatie had briefschrijfster meer - en onaangenaam - getroffen dan ze zelf, na vele decennia in Nederland, voor mogelijk had gehouden. Mevrouw Van H. stamt namelijk uit Southampton, haar opa is er zelfs nog burgemeester geweest.

Ik moest eens weten hoe mooi de stad was vóór de Tweede Wereldoorlog, toen grote ’oceanliners’ als de Queen Mary steevast bij het uitvaren de scheepstoeter lieten loeien. Nee, mevrouw Van H. was niet boos op me, maar ze wilde dat toch even kwijt.

Toen ik haar belde, ontspon zich een aardig gesprek. Haar oudste zoon blijkt even oud als ik en als jochies hebben we elkaar op straat misschien wel ontmoet, want we woonden destijds, zo bleek, dicht bij elkaar in Hilversum: de een aan de Admiraal de Ruyterlaan, de ander in de Piet Heinstraat. Wat leuk!

Zoiets maak je alleen mee bij een regionale krant. Zeker, het klinkt wat reclame-achtig, maar ik durf best de stelling aan: De Gooi- en Eemlander bindt en verbindt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.