HCAW maakt er show van in slotduel met DSS

Boyd Tuhumury scoort het eerste punt voor HCAW na een opofferingsvangbal van Kevin Weijgertse.© Foto Studio Kastermans

Han Monsees
Bussum

Doordat HCAW op donderdagavond zelf won van DSS terwijl ook Kinheim een overwinning pakte, stond er in het weekend voor de Bussumers niets meer op het spel: de vijfde plaats was veilig gesteld en de laatste, theoretische kans om vierde te worden was verkeken. Misschien was dat maar beter ook: Zaterdag verloor HCAW in een knotsgekke wedstrijd met 17-15 bij DSS. Zondag maakte de Bussumse slagploeg er een mooie show van en werd DSS met 12-2 in acht innings verslagen.

Zaterdag waren vriend en vijand het er over eens dat de scheidsrechter wel een hele kleine slagzone hanteerde. Dit resulteerde niet alleen in 22 maal vier wijd, maar zorgde er ook voor dat de pitchers gedwongen werden ’mooie’ ballen te gooien zodat er in totaal 34 honkslagen bij elkaar werden geslagen. Aanvankelijk leek HCAW het meest te profiteren, maar een 0-8 voorsprong en een 9-15 voorsprong werden uit handen gegeven zodat DSS de punten in eigen huis hield.

Zondag nam HCAW revanche, waarbij vooral de slagploeg van zich deed spreken: alle veldspelers sloegen minimaal één hit. Na acht innings was de voorsprong opgelopen tot tien punten en dat zorgde voor een vroegtijdig einde van de wedstrijd. De meeste opvallende acties waren van Vince Rooi, die een prachtige verdedigende actie maakte samen met pitcher Jim Ploeger, en Rossini Frolijk, die naar eigen zeggen nog nooit een homerun zo ver weg had geslagen.

Een mijlpaal was zondag de zestigste honkslag van het seizoen voor Roelie Henrique. De tweede honkman heeft hiermee de meeste honkslagen geslagen in de reguliere competitie. Daarnaast staat hij ook bovenaan in het klassement van gestolen honken. Henrique is tevreden met zijn prestaties: „Dit is een lekker seizoen, zoals ik het wilde draaien. Eigenlijk zou het elk jaar zo moeten zijn.” Zijn defensieve prestaties zijn voor Henrique misschien nog wel belangrijker: „Het was toch wel spannend om weer in het infield te gaan spelen. Ik heb er in de winter hard aan gewerkt en je ziet:hard work pays off. In de jeugd en in de eerste twee jaar dat ik hoofdklasse speelde, heb ik ook infield gespeeld. Daar heb ik ook het meeste plezier in; je bent meer bij het spel betrokken dan in het buitenveld.”

Als Henrique terugkijkt op het seizoen, ziet hij vooral progressie: „De eerste vier weken waren teleurstellend, maar daarna hebben we ons goed teruggevochten. Wat we nu nodig hebben om de volgende stap te zetten, is ervaring. De details moeten nog beter en ook het herkennen van spelsituaties.”

Ook coach Roy Berrevoets is te spreken over de prestaties van Henrique: ,,Hij staat bovenin alle lijstjes en is verdedigend ook sterk. Hij verdient misschien wel de MVP-award.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal