Victoria viert kampioenschap alvast

Victoria viert feest omdat Victoria dat wil. Trainer Stijn van ’t Hooft loopt een nat pak op.© STUDIO KASTERMANS/ALEXANDER MARKS

Bert-Jan van Oel
Hilversum

Victoria is volgens de reglementen van de KNVB officieel nog geen kampioen, maar de Hilversumse voetballers vierden het zaterdag wel!

Hoe zit dat dan? RKAVIC, nummer laatst in de derde klasse C, zal over twee weken door de voetbalbond uit de competitie worden genomen. De ploeg kan geen elftal meer op de been brengen. Zaterdag kwam RKAVIC niet op voor de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer en het volgend weekend zullen de Amstelveners ook niet spelen. Dan worden ze uit de competitie gehaald en is Victoria op de nieuwe ranglijst niet meer te achterhalen door Altius en AH’78.

Zaterdag won ’Uno’ met 6-0 van Kockengen. Het bestuur van Victoria wilde nog geen officieel feest organiseren, maar de spelers en de technische staf weten dat de buit binnen is. Volgend week krijgen de Victorianen hun kampioensmedailles en is het officieel, dan speelt de ploeg van trainer Stijn van ’t Hooft volgend seizoen in de tweede klasse. Het is meteen ook de tweede promotie op rij, nadat de club van de zondag- naar de zaterdagamateurs is gegaan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal