Spakenburg verliest in tweede voorronde KNVB-beker

Mols maakt 2-1 voor Blauw Geel.

Mols maakt 2-1 voor Blauw Geel.© foto orange pictures/ frank van engelen

Van onze sportredactie
Veghel

Spakenburg heeft de tweede voorronde van de KNVB-beker niet overleefd. De ’blauwen’ verloren in een bloedstollende slotfase van Blauw Geel’38, een Brabantse ploeg uit de derde divisie zondag. Het werd 3-2.

Spakenburg startte onfortuinlijk in Veghel. Direct raakte keeper Daan Huiskamp bij zijn eerste redding geblesseerd aan zijn arm. Hij werd acht minuten behandeld en moest daarna vervangen worden door Leon ter Wielen, die zaterdag in het eerste bekertreffen met ADO’20 onder de lat had gestaan. Daarna miste Kees Tol een behoorlijke kans en nog voordat er een kwartier was vol gemaakt bracht Serkan Ordu Blauw Geel’38 op voorsprong. Ter Wielen had geen antwoord op een knal vanaf twintig meter.

Spakenburg reageerde en nam halverwege de tweede helft het initiatief over. Spits Bert Steltenpool kopte op de lat, maar na ruim een halfuur werd het toch 1-1. Philip Ties ging een één-twee aan met Olivier Pilon en schoot vervolgens genadeloos hard raak. Kort voor rust scoorde de thuisclub met hulp van Spakenburg-verdediger Tom van der Neut, die vlak daarvoor al geel had gekregen. Van der Neut kopte te zacht terug op Ter Wielen en de nummer tien van Blauw Geel, Alexander Mols, buitte dat uit: 2-1.

Na rust bleef Spakenburg vooral de lange bal hanteren. Niet echt groots voetbal, maar in de zeventigste minuut maakte Pilon toch 2-2 uit een corner. In de laatste fase ging het echt los, met grote kansen voor beide ploegen. Waar Kees Tol en Barry Beijer de bal er niet in kregen voor de bezoekers, scoorde Blauw Geel de winnende dankzij Danny Verbakel, drie minuten voor tijd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal