De Tip Tien van Gooi, Vecht en Eemland

Klaar voor een nieuwe week vol muziek, theater, cabaret, film en exposities? Ontdek in tien tips wat de regio te bieden heeft. Pak een ontbijtje en film in het Filmhuis Bussum, bekijk de expositie ’Mensenfoto’s’ in Soest of luister naar Ruben Hein in De Vorstin Hilversum.

Doldwaas

Toneelvereniging Deo et Arti speelt het doldwaze, vrolijke en kleurrijke familiesprookje ’Zonderland’. Een verrassend en muzikaal familiestuk, waarin een harlekijn, keizerin, monster, godin, orakel en en nog veel meer bijzondere wezens een rol spelen. Deo et Arti speelt op 13, 14, 15, 20, 21 en 22 april in theater de Hasselbak, Hasselaarlaan 1d te Eemnes. Kijk voor aanvangstijden en voor het reserveren van kaarten op www.hasselbak.nl.

Kleurige expositie

In de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef is 13, 14 en 15 april een gevarieerde verkooptentoonstelling met de titel ’Een kleurig gezelschap’ te zien. Met schilderijen uit de Gooise en Kortenhoefse school. Speciale aandacht is er voor Adri Pieck (1894-1982), van haar worden diverse werken getoond. In haar schilderijtje ’Lenteavond’ komt haar gezegde ’Alles is kleur’ goed tot uitdrukking. Alle dagen geopend van elf tot vijf uur.

Jazz

Voor een portie jazz is het zondagmiddag 15 april goed toeven in het Blaricum jazz café: Colette Wickenhagen treedt dan om drie uur op met Trio Hans Heinhuis. Met Hans Heinhuis op piano, Nol van Bennekom op de contrabas en Frans Meijer op de drums. Voor deze middag aangevuld met speciale gast saxofonist Clous van Mechelen, bekend als ‘de Nederlandse Vivaldi’. Een bijnaam die hij dankt aan de muziek die hij schreef bij de bekende Grolsch reclame ‘Vakmanschap is meesterschap’. Het café is gevestigd aan de Schoolstraat 3 in Blaricum. Reserveren info@blaercom.nl of 035-5314383.

Commodore 64 symfonie

Hoe klinkt de muziek van Commodore 64-games uit de jaren ’80 en ’90 gespeeld door een symfonieorkest van nu? Het Ricciotti ensemble laat het horen op zaterdag 14 april in de Sint Laurenskerk in Weesp tijdens het ’Weesp Chamber Music Festival’. Het publiek mag meespelen met vernuftige elektronische gadgets en apps. Natuurlijk staat er ook ‘traditionele’ muziek op het programma, zoals Bizet, Tsjaikovski en Rossini en ontbreekt ook de ’Pokémon Theme’ niet. Tussen tussen half twee en half drie www.ricciotti.nl.

Debuutroman ’Concept M’

Aafke Romeijn presenteert haar debuutroman ‘Concept M’, op Bookstore Day 14 april. Het is het debuut van creatieve duizendpoot Aafke Romeijn, over de ‘Kleurlozen’ en misschien wel het einde van de Westerse Wereld. Romeijn is om twee uur bij Boekhandel Voorhoeve, Kerkstraat 77-79 in Hilversum.

Expositie cursisten Gooise Academie

Zondag 15 april exposeren de cursisten van de Gooise Academie in Laren hun mooiste werk tijdens de jaarlijkse Open Dag. Proef de sfeer, maak kennis met de docenten en bekijk de grote verscheidenheid aan werk. Geopend van elf tot vijf uur.

Visie op de man

Theater De Dillewijn in Ankeveen is het toneel voor de voorstelling ‘Oh Boy’ van Vocal Group Esperanto. In een theatrale setting laten de tien enthousiaste zangeressen zien wat hun visie op de man is. De vocale blik van Esperanto op de man voert langs een reeks bekende en minder bekende nummers zoals ’Somebody that I used to know’, ’Lost’, ’All about the bass’ en ’It’s raining men’. Over vriendschap, liefde, gevoel versus ratio en status en macho. Zondag 15 april om acht uur, kaarten via www.vocalgroupesperanto.nl.

Inspiratieborrel

’Zin in brood?!’ is een inspiratieborrel en gesprek met de bevlogen Baarnse bakker Silvester Kuiper over broodbakken en keuzes maken. Wat maakt dat je bepaalde keuzes maakt in je leven? Hoe maak je die? En waarom? Zijn passie: desembrood maken. ’Geen brood is hetzelfde, in elk brood zit een stukje van mijn ziel’. Vrijdag 20 april van acht tot tien bij Restaurant Uniek, Laanstraat Baarn. Opgeven info@zininbaarn.nl

Klassiek concert

Hilversumse Orkest Vereniging viert de lente met de ’Siegfried Idyll’ van Wagner, het derde vioolconcert van Saint-Saëns en de tweede symfonie van Svendsen. Op zondag 15 april geeft de orkestvereniging haar voorjaarsconcert met als vioolsolist Daniel Leenders en onder leiding van dirigent Paul van der Reijden. Locatie: de Morgensterkerk, Seinstraat 2 in Hilversum. Het concert start om drie uur www.hilversumseorkestvereniging.nl.

Expositie

Het werk van kunstenaars Eric de Nie en Berend Bodenkamp kenmerkt zich door geometrische vormen, geordend en minimalistisch. De uitwerking is bij de beide schilders volkomen anders. De Nie laat zich inspireren door het toeval. Zo laat hij verdunde verf door de zwaartekracht naar beneden stromen waarbij hij het werkvlak regelmatig kantelt en zet hij luchtig met de kwast geveegde verfbanen op zijn doek. Bodenkamp schildert ‘gereduceerde beelden’ uit de natuur naar een geometrisch lijnenspel. Samen exposeren de schilders in het Rosa Spier Huis in Laren van 15 april tot en met 10 juni 2018. Zondag om half vier is de feestelijke opening. De tentoonstelling is iedere dag te bezichtigen tussen tien en vier uur.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.