Verongelukte Tesla-bestuurder in Baarn reed 155

Hulpverleners met de handen in het haar bij het wrak van de Tesla.© Foto Caspar Huurdeman

internetredactie

Autofabrikant Tesla meldt dat de 53-jarige bestuurder die woensdag overleed toen hij tegen een boom reed, een snelheid had van 155 kilometer per uur. Op de Hilversumsestraatweg (N415) in Baarn is 80 kilomter per uur toegestaan. De autopilot-functie van de elektrische auto zou bovendien niet gebruikt zijn, blijkt uit onderzoek van Tesla.

Hulpdiensten, en dan met name de mensen van de brandweer, hadden gisteren de handen meer dan vol aan de zware crash met de elektrische Tesla Model S.

Grote stukken van zijn Tesla kwamen tientallen meters verderop terecht. Daaronder een deel van het accupakket van de auto. Dat lag op de weg en vatte vlam. De brandweer slaagde er aanvankelijk niet in het vuurtje te blussen, ook niet met poeder. Het zag eruit als een soort vuurwerk, telkens schoten brandende onderdelen van het accupakket weg. Uiteindelijk werd besloten aarde uit de berm op het vuur te scheppen. Dat werkte wel. ,,Dat wisten we ook, het gaat alleen minder snel’’, zegt de woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht.

Teslaliet vanuit Den Bosch versterking aanrukken, om een nog betere inschatting van de situatie te maken. Uiteindelijk kon rond half één pas begonnen worden met het bergen van het stoffelijk overschot van de Hilversummer. Het ongeluk vond al om 6 uur ’s ochtens plaats.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.