Lintje voor Marja Bakker PvdA Laren

Redacteur De Gooi- en Eemlander
laren

Marja Bakker (PvdA) is bij haar afscheid van de gemeenteraad Laren benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Bakker zat dertien jaar in de raad.

Hieronder delen uit de toespraak van burgemeester Elbert Roest die overigens zelf werd voorgedragen voor een derde ambtstermijn.

,,Wat heb jij in je raadsperiode in dit kleine dorp niet tot stand zien komen. Ik noem de bouw van het College de Brink, de ontwikkeling van het Plan Postiljon incl. de herinrichting van de rafelrand Boerderij de Jong en de verplaatsing van Ons Genoegen, de bouw van de brandweerkazerne en het nieuwe politiebureau, het sportcomplex Schuilkerkpad en de bouw van de Klaas Bout sporthal, de herinrichting van de noord-zuidas van De  Boerenhofstede tot aan het Laarderhoogt incl. de inrichting van het Kermisterrein en de herinrichting van de Brink, de herontwikkeling van het Hart van Laren, het Raadhuis, de ontwikkeling van de BEL en de besluitvorming omtrent een nieuw zwembad en een nieuw theater. En dan noem ik slechts de highlights.

Het zijn projecten die jij eigenlijk allemaal van harte hebt gesteund en toch. Het zijn niet de eerste zaken waarin jij je hebt onderscheiden. Want wie aan Marja denkt, denkt in de eerste plaats aan het sociale geweten van deze raad. Het Rode Hart met een focus op de gewone man die het met een smalle beurs moet doen of in een kwetsbare situatie verkeert.

,,Het uiteenvallen van de Samenwerkende Partijen in 2002 en de verkiezingen van 2010 waren teleurstellingen.  Maar de verkiezingen van 2006 je finest hour. Je mocht een wethouder leveren (Patriek) en vier jaar de macht delen met LB en het CDA. Ik denk dat dat voor jou ingewikkelde maar mooie politieke jaren zijn geweest.  Samen met Herriët vormde je een ijzersterke fractie van hoge kwaliteit en jullie hadden grote invloed. Jullie vormden de brug tussen het CDA en LB en je hebt in die periode je waarde ten volle kunnen inzetten. Wat waren dan die waarden?

sociaal zeer betrokken, een welhaast 'klassiek' PvdA-geluid, consciëntieus, zeer gedegen dossierkennis,  oog voor het menselijk aspect bij besluiten, zowel voor ambtenaren als burgers,  grote waarde toekennend aan integriteit,  duale instelling; pleidooi voor vaker vergaderen in de wijken, zo min mogelijk (besloten) werkgroepjes etc. en als steun en toeverlaat van de voorzitter bij het vaststellen van de notulen.

De laatste jaren was het soms ook ploeteren, het is nogal een opgave een eenvrouwsfractie te bemensen.''

Marcus van den Brink volgt Bakker op die overigens nog wel raadscommissiewerk zal blijven doen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.